woensdag 5 augustus 2009

Jij misschien??

Het begint een beetje spannend te worden. Nog een paar weken en dan zit Samma, als er niets gebeurt zonder personeel. Roos gaat weer studeren en Stephanie gaat verder met haar re-integratietraject. Jammer voor Samma, maar we zijn ook dankbaar voor de inzet van deze meiden. De vraag is dan meteen hoe we weer aan nieuwe mensen komen en wat voor mensen we dan zoeken. Om heel eerlijk te zijn weet ik dat niet zo goed. Ja natuurlijk zoeken we iemand die houdt van God, houdt van mensen en houdt van een winkel zoals Samma. Maar welk profiel hoort er nou precies bij? Mijn ervaring de laatste jaren is dat zich altijd mensen uit onverwachte hoek aandienen en vanaf kanten waar ik het zelf niet gezocht zou hebben. Zo kwam Stephanie ‘zomaar uit het niets’ de winkel binnenstappen met haar Jobcoach. We kenden elkaar niet eens en toch wist ze dat ze bij Samma moest zijn en zo hadden we van het ene op het andere moment een nieuwe medewerkster voor de afgelopen anderhalf jaar. Toen vorig jaar september Ralph wegging was er ineens mijn nichtje Hanneke die eigenlijk uit de horeca afkomstig was, maar een haljaartje geen ander werk had. Precies op tijd en precies de goeie persoon. Toen Hanneke weg ging kwam Roos onverwacht terug uit Amerika en had ze tot september een baantje nodig voordat ze weer ging studeren. Precies op het juiste moment de juiste persoon. Zo is het al jarenlang gegaan. Ik maak me er regelmatig druk om, maar toch weet ik dat God voor Samma zorgt.
We hebben inmiddels al advertentie rond laten gaan. In die advertentie vragen we een BBL-er. Iemand die 4 dagen werkt en één dag naar school gaat. Dat lijkt ons een goeie mogelijkheid. Samma is een officieel leerbedrijf. Tot nu toe hebben we nog geen reacties hierop gehad. Misschien komt het nog, maar misschien zoeken we in de verkeerde richting. Het zou maar zo kunnen zijn dat er iemand rondloopt (jij misschien??) die van een heel andere kant komt. Bijvoorbeeld dat je om de één of andere reden moet integreren en werkervaring op moet doen. Dat kan om allerlei redenen het geval zijn, ziekte, je thuissituatie of als moeder na lang voor je kinderen gezorgd te hebben enz. enz.
Het zou ook maar zo kunnen zijn dat er iemand rondloopt (jij misschien??) die graag een diaconaal jaar zou willen doen in een christelijke organisatie. Of misschien is er wel iemand (jij misschien??) die een stageplek zoekt voor één of andere opleiding. En dat kunnen heel verschillende opleidingen zijn zowel in sociaal, economisch, cultureel, evangelisatie en theologisch verband. Handige creatievelingen kunnen we ook altijd gebruiken. Maar ook mensen die kleine en grote evenementen willen organiseren zowel in de winkel als daarbuiten.
Samma is veel meer dan een winkel en dat willen we blijven. Het draait bij Samma om 3 woorden: Ruimte geven, Uitblinken en Verbinden. In de eerste plaats willen we ruimte geven aan God, een fysieke plek in de stad, maar ook de ruimte in ons leven. We willen God laten zien als iemand die niet tegen van alles is, maar die voor mensen is, zodat Hij mag uitblinken en we willen mensen en God verbinden dmv evangelisatie.
Daarnaast willen we ook ruimte geven aan mensen en ideeën en hen de kansen geven om uit te blinken op de manier zoals God ze bedoeld heeft en daardoor mensen aan elkaar en mensen met God verbinden.
Als je op de één of andere manier denkt iets bij Samma te kunnen doen, laat het idee dan niet varen maar bidt er voor en kom eens praten. We willen je graag de ruimte geven.
De afgelopen jaren zijn er al zoveel verschillende mensen bij Samma geweest. Jong, oud, alternatief, doodgewoon, beschadigd, in balans, crimineel, vrolijk, depressief, inburgerend, reïntegrerend, adhd-ers en prettig gestoord, creatievelingen en saaie pieten, betaald, onbetaalbaar, twijfelaars, bidders, huisvrouwen, tieners, singles, ziek, zwak en misselijk, vutters, gepensioneerden, bijbelschoolstudenten, stagiaires, zwak begaafd en hoog intelligent enz. enz. Geloof me, dat is echt niet overdreven. Bovendien kan ik je verzekeren dat het merendeel van deze mensen hun periode bij Samma als een hele bijzondere hebben ervaren en zeker als een plek waar ze veel geleerd hebben over zichzelf, maar bovenal over God.
Wil jij de uitdaging aan? Kom dan gerust eens praten.

2 opmerkingen:

  1. Hoi lieve Irene,

    Ik hoop en bidt en vertrouw er op dat je de juiste persoon vindt. Samma moet blijven want het is de leukste en beste winkel van Gouda en enige in z'n soort.
    Veel liefs en Gods zegen,
    Dorien

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey Irene, als ik in de buurt woonde had ik gezegd: graag! Maar tis n beetje te ver weg.
    Ik weet zeker dat je weer nieuwe mensen krijg, op tijd.
    Suc6

    Corina

    BeantwoordenVerwijderen