zondag 31 mei 2009

Vitamineshot?

Als hij wakker wordt op de intensive care is het eerste waar hij aan denkt: “Samma”.
De vorige dag moest hij met zijn vrouw naar Gouda naar de vitamine winkel op de Hoogstraat. Ze parkeerden hun auto op de Turfmarkt. Zij loopt snel naar de Hoogstraat en hij blijft ergens tegenover Samma hangen ter hoogte van de Tattoo shop waar ze nog aan het verbouwen zijn. Hij ziet aan de andere kant van de gracht Samma. Omdat hij toch even niks anders te doen heeft bestudeert hij de winkel zo'n beetje zonder enig doel maar vindt wel dat het er heel leuk uitziet zo van de overkant. Voor hij het weet is z´n vrouw weer terug en stappen ze de auto weer in op weg naar huis.

Nog diezelfde avond krijgt hij een hele foute reactie van de vitamines of van iets anders. Zo erg dat hij op de intensive care belandt en totaal van de wereld is.
Als hij wakker wordt op de intensive care is het eerste waar hij aan denkt: “Samma”.
Samma, die winkel in Gouda. Weer thuisgekomen gaat hij direct googlen naar Samma in Gouda en komt op onze website terecht. Hij snuffelt tussen de boekenpagina’s en vindt het boek ‘Struikelend achter Jezus aan’ van Mike Yaconelli. Het boek spreekt hem zodanig aan dat hij meteen de winkel belt en vraagt of we het boek in voorraad hebben. Gelukkig is dat zo en hij komt hem direct halen. Toen hij binnenkwam dachten de meiden dat het iemand van de nieuwe tattoo shop was, maar hij vertelt de meiden het hele verhaal. Dat boek lijkt precies te vertellen wat zijn probleem was. Hij zocht de oplossing steeds ergens anders en in andere dingen, maar waar hij echt moest zijn is bij Jezus. Struikelend en wel .

Gods wegen zijn soms zo wonderlijk. Op zulke momenten kan ik zo dankbaar zijn dat we met Samma Zijn lichtpunt mogen zijn in de stad. Het geeft zoveel moed om door te gaan!
En als je wilt stuur dan eens een gebedje omhoog voor deze man. Hij kan het vast wel gebruiken.

1 opmerking:

  1. Mooi te zien Irene, dat Samma zo door God gebruikt wordt, alweer jarenlang. Ik heb nog steeds prima herinneringen aan het steentje wat ik mocht bijdragen rond 1992/1993. 't Was een goede voorbereiding op zending; 'k ben jou en God er nog altijd dankbaar voor. 't Ga je goed!

    BeantwoordenVerwijderen