zaterdag 21 februari 2009

Zin in zon...

Zin in de zon….
Iedereen lijkt er deze zaterdag zin in te hebben. Het begon vanmorgen al direct. Roos, Stephanie en ik begonnen onze dag zoals altijd met gebed. Vandaag hebben we gebeden voor een mooie, gezellige dag en ook voor een goeie omzet zodat we de leveranciers kunnen betalen wat we ze beloofd hebben. De laatste dagen zijn niet allemaal even druk, dus we kunnen wel een goeie dag gebruiken.
Daarna gaan we lekker aan de gang. Roos heeft vrijdag al een prachtige etalage gemaakt van het boek “De Uitnodiging”. Het boek is zo’n succes dat ze er de komende weken reclame mee gaan maken op radio 2, dus een etalage ervan is niet verkeerd. Helaas hadden we nog maar 2 boeken in huis, dus een beetje karig is het wel. Maar toch…, Roos heeft echt iets moois gemaakt.
Omdat er gisteren weer allerlei nieuwe spulletjes zijn binnengekomen storten we ons op de kadokast, althans Roos en ik en Stephanie doet de kassa. Het inrichten lukt de ene dag wat beter dan de andere, maar deze dag lijkt het aan alle kanten te lukken. We hebben er met z’n drietjes echt lol in en plagen elkaar voortdurend over de zoekgeraakte stofdoeken en andere melige grapjes.
Buiten gaat het zonnetje steeds gezelliger schijnen, dus we besluiten om de deur open te doen. Nou ja, ik besluit, Roos heeft er niet zo’n zin in, die heeft het koud, maar toch… Tegelijkertijd doen we onze nieuwe molen met de “JijisLief” kaarten naar buiten. We zijn er allemaal heel enthousiast over, wat een leuke kaarten. Van dezelfde uitgever staat er bij de toonbank een andere molen met stuk voor stuk bijzondere kaarten. Je weet direct aan wie je ze zou willen sturen. Een aantal keren vandaag weten we onze klanten de juiste kaart voor de juiste persoon aan te bevelen.
En dan wordt het gaandeweg de dag steeds een beetje drukker. Opvallend is dat iedereen zo gezellig is vandaag. Niemand schijnt haast te hebben en het humeur van iedereen is vrolijk. Ook schijnen er deze dag geen zware onderwerpen te zijn zoals ze anders wel eens voorbij komen, van ziekte, dood of andere akelige problemen. Hoewel, heel kort heb ik een gesprek met iemand die buiten staat en ook niet echt een klant is, maar die ik wel ken. Iemand die evenementen in Gouda organiseerd. Ziekte in de familie en gezeur van omwonenden over geluidsoverlast. Waar heb ik dat meer gehoord? Ik kan niet lang blijven kletsen, want dan krijg ik het toch te koud. De rest is allemaal vrolijk.
Er komen verschillende mensen de winkel in vanwege de open deur. Een enkeling ziet de leuke ‘jijislief’ kaarten en moet dus ook naar binnen om af te rekenen. Gewoon ff rondkijken en je verwonderen over zo’n leuke winkel en dan nog een christelijke winkel ook. Je ziet het gebeuren en ik heb er nog altijd binnenpretjes over.
En waarom is iedereen vandaag zo vrolijk? Het is niets meer en niets minder dan het heerlijke zonnetje waardoor iedereen zin krijgt in het voorjaar. Gek toch dat de zon zo van invloed is op onze stemming. Of eigenlijk niet zo heel gek. Maar wat zou er nou gebeuren als we niet alleen de zon, maar de Zoon ons geluk zouden laten bepalen. Hoe anders zou de wereld er dan uit zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten