dinsdag 24 augustus 2010

Gekkenwerk


The Importance of Being Foolish. Dat is de titel van een boek dat ik aan het lezen ben van Brennan Manning die ook ‘de Ontstuimige liefde van God’heeft geschreven.
Die titel spreekt me wel aan. Een beetje gek, misschien wel een beetje veel gek moet je zijn om bij Samma te werken. Ik ben blij dat ik dat ben en dat Jan het ook blijkt te zijn......
De afgelopen weken bleken we allebei hartstikke gek toen we bezig gingen met de voorbereidingen van de Muzikale Zomerfeestjes bij Samma. Ze kwamen onverwacht en zelfs ongevraagd naar ons toe. Opeens werden we van verschillende kanten benaderd om muzikanten in de winkel te ontvangen. Vanaf dat moment gingen we los.......!!
Want ja, zomaar wat muziek maken is wel leuk, maar het wordt pas echt wat als we er een complete belevenis van maken. Dus het decor wordt aangepast aan de artiest en wat ons betreft kan dat niet gek genoeg zijn. Het eerste avondje met Alexa James en Rory Partin vond plaats in het achtertuintje bij Samma. Hééérlijk eten, voor het grootste deel door Jan bereid stond opgediend in het kantoor dat geen kantoor meer was, maar prachtig aangekleed. Echt supergezellig allemaal!!
Vooral bij Rend Collective Experiment hadden we de smaak echt goed te pakken. Hun CD hoes, hun organische manier van werken, haalde al onze inspiratie los. Zowel de etalageruit als het kantoor werden omgetoverd tot een vrolijk bos. In het kantoor kwam het eten tussen de ‘bomen’ te staan. Jawel, dit keer door mij gemaakt (en nog lekker ook!!) Helaas was het een beetje regenachtig, dus het optreden moest binnen.Maar eigenlijk maakte dat de sfeer nog wel veel leuker. Tussen de boeken eten en genieten van een geweldig leuke band.
En dan de dag erna met een superduf hoofd de afwas doen omdat we geen plastic borden willen gebruiken en alles weer omtoveren tot winkel en kantoor. Ja, daar moet je wel een beetje gek voor zijn. Een dwaas, noemt de Bijbel dat. Zoals de titel van het boek zegt, is het belangrijk om dwaas te zijn.... Ben ik ff blij dat ik het zo al ben ;)
Maar we zijn dwaas met een reden. We willen het geweldige leven met Christus zichtbaar maken in alles wat we doen. Geen saai, maar een creatief, kleurrijk leven, geinspireerd door een fantastische God die we dankzij Christus onze Vader mogen noemen.
Rend Collective Experiment zei het zo mooi in hun CD hoes dat we elke keer als we naar Hem kijken, we in kleuren uitbarsten: "Thanks you to the One who these songs are about. The One who makes our lives burst into colour everytime we look at Him."
Ik blijf nog wel even gekkenwerk leveren. En als jij nou ook net zo gek bent en wat tijd over hebt, wil je misschien wel meehelpen om dit soort gekkenwerk te leveren. Want zonder gekheid...we zoeken nog nieuwe vrijwilligers bij Samma voor in de winkel of om mee te helpen bij activiteiten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten