woensdag 17 maart 2010

Zit niet zo te piepen.........

Ik hou niet van al dat gepiep!! Het stikt in Nederland van de piepers en het lijkt wel of het steeds erger wordt. We piepen overal over.... Als ons ook maar een scheet in de weg zit, beginnen we a te piepen. Het is te koud, het is te warm, het is te lang,m te kort, te dun, te dik en vooral veel te veel en te moeilijk. Het moet tenslotte allemaal makkelijk gaan en zoniet dan piepen we er lustig op los. En weet je wat het bijzondere is? We zijn een soort afdgestompt geworden voor ons eigen gepiep en dat van anderen. We doen er niks meer aan, het is zelfs een soort norm geworden. Journalisten piepen, politici piepen en de gewone man en vrouw piept het hardst van allemaal.
Ook in winkels wordt behoorlijk gepiept. Omdat winkeliers piepen over het feit dat er te veel gestolen wordt in hun winkels hebben ze de zaak beveiligd. Tot in de sokken en onderbroeken aantoe zitten kleine dingetjes die, als ze niet gedemoniseerd (ik bedoel natuurlijk gedemagnetiseerd) worden gaan piepen bij de uitgang. Rode lampjes beginnen te knipperen en een akelig gepie is te horen. Wat is dan de bedoeling, dat een bewaker of verkoper de desbetreffende persoon vriendelijk, doch dringend, aanspreekt op zijn of haar piepgedrag. De oorzaak van het piepen hoort te worden opgespoord en te worden verwijderd waar nodig dient er te worden afgerekend. Zo houdt het piepen op. Maar helaas....., dit is slechts een illusie. Ik zit nu al een halfuur bij de uitgang van een warenhuis en ongeveer één op de 3 passanten begint te piepen. En ......................... niemand let er op, zelfs de pieper niet! Zonde van de kapitalen die worden besteed om het piepen te voorkomen.
Zou het niet geweldig zijn, en eigenlijk zo moeten, als mensen op deze manier ook gedemoniseerd (ik bedoel gedemagnetiseerd..) kunnen worden.
Stel iemand begin te piepen. We houden hem staande, onderzoeken waar de piep vandaan komt en rekenen er mee af of strijken hem eens extra over zijn bolletje zodat de piep er af is en gaan dan weer door met het gewone leven.
Kortom, piepen kan best handig en nuttig zijn. Het geeft in elk geval een signaal af. Maar als je niks aan dat signaal doet, kun je beter je piep houden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten