maandag 22 maart 2010

Bestseller.....


Het is weer zaterdag. Al 2 weken lang staat de CD van Kees Kraayenoord luid en duidelijk aan bij Samma. Dagenlang lopen wijzelf en de klanten gezellig mee te neuriën, of soms zelfs hardop mee te galmen (helaas niet altijd even goed op toon ;). Als zoete broodjes gaan ze over de toonbank! Het lijkt er zelfs op dat de CD de verkoop van New Hallelujah van Michael W. Smith gaat overtreffen.
Normaal gesproken ben je een CD na een dag al spuugzat, maar gek genoeg geldt dat bij deze niet. We hebben er echt geen moeite mee om er de hele dag naar te luisteren (en mee te zingen natuurlijk…) Jan en ik zitten er tijdens de koffie over te filosoferen wat het toch is dat deze CD ‘Het is Volbracht’ het zo goed doet. Zou het zijn omdat mijn generatie de herkenning van die ouwe liederen zo mooi vind? Vast wel. Maar de jongeren dan? Vinden die de stevige gitaren en/of het interactieve dan juist weer mooi? Speelt vast ook mee! Of zou het toch komen door Kees zelf. Een innemende persoon die fantastisch kan zingen, eerlijk is eerlijk. Dat moet wel een rol spelen. Hoewel….. de meningen zijn enorm verdeeld over het kaalgeschoren hoofd van Kees, maar gelukkig hoor je zo’n kaal hoofd niet op een CD….
Zou het dan de prijs zijn? We hebben hem deze eerste twee weken wel héél goedkoop verkocht. Ook dat heeft geholpen, sommigen kochten er meteen 2 of 3 om weg te geven. Maar we zijn er van overtuigd dat diezelfde CD ook goed verkocht zou zijn als we de CD 3 euro duurder hadden gemaakt, ipv goedkoper.
Na het legen van onze koffiekoppen moesten we constateren dat al die zaken wel meespelen, maar geen echte verklaring zijn voor de buitengewone verkoop. Eerlijk is eerlijk, we hebben wel vaker een CD die aan die normen voldoet. En soms denk je dat een CD het helemaal gaat maken, maar dan blijkt het draaien in de winkel of het verlagen in prijs nauwelijks effect te hebben. Jan en ik komen er niet helemaal uit wat nou de dieper liggende oorzaak is van de goede verkoop.
Veel tijd om na te denken hebben we niet meer, want het is gezellig druk deze eerste lentezaterdag. ’s Middags komt er een klein jongetje binnen van een jaar of 3 met een grote ballon om zijn arm gebonden. Terwijl zijn ouders hun inkopen doen, loopt hij gezellig door de winkel. Hij speelt wat met de Ark van Noach en de beesten, maar loopt veel meer rond. En opeens krijgen we onverwacht het antwoord op onze vraag. Hij kijkt omhoog, spitst zijn oren en zegt blij verrast: “IK HOOR JEZUS!!!” Even later: “IK HOOR JEZUS WEER….!!!)”
Dat is het dus!! Dank je wel Kees, dat je ons Jezus laat horen…………….

Geen opmerkingen:

Een reactie posten