maandag 21 december 2009

Kerstboom gestolen!!


Triest, maar waar. Hij is er niet meer, onze mooie kerstboom. Eindelijk hadden de winkeliers aan de Turfmarkt en de Blauwstraat zich ingespannen voor een extra leuke kerstaankleding. Het idee was eigenlijk om de kerstbomen in de gracht te laten drijven. Maar ja, dat vergt iets meer voorbereidingstijd. Dit keer zouden we het nog een beetje eenvoudig houden. Acht kerstbomen van de 100 die er over de hele stad verspreid werden waren voor ons, inclusief kerstlampjes. In een spoedvergadering met de winkeliers hadden we afgesproken dat we allemaal verantwoordelijk waren voor onze eigen boom en dat we ze zoveel mogelijk ’s avonds zouden binnenhalen. Zogezegd, zo gedaan. De boom bleek veel groter dan we hadden gedacht, maar da’s best leuk. Iedereen maakte er zijn eigen stijltje van. Omdat we de voorpui bij Samma op dat moment al helemaal hadden ingericht, besloten we de boom met alleen lichtjes half voor het huis van de buren te zetten. We deden er lichtjes in en meer niet. Een boom moet een boom blijven vonden we. Die eerste week hebben we hem elke avond binnengezet. Zowaar nog een aardige klus en naarmate de week vorderde natuurlijk ook meer naalden op de vloer en over de boeken.
Bij nader onderzoek bleek dat de andere 100 bomen overal gewoon buiten bleven staan in de binnenstad dus toen de boom onder de sneeuw kwam te zitten besloten we het toch te proberen om hem buiten te laten staan. Tenslotte zou het naar binnen halen vooral zorgen voor nog meer achteruitgang van de kwaliteit van de boom en het er dus niet beter op worden,nog afgezien van het stofzuigen elke morgen.
En ja hoor, het bleek toch weer niet te kunnen. Weg kerstboom. Het heeft niet eens een nachtje mogen duren. Het zou nog kunnen zijn dat hij in de gracht is gegooid,maar dat kunnen we nu onder het ijs en de sneeuw nog niet zien.
Nou ben ik niet een echte kerstbomenfan en sommigen van jullie zullen misschien roepen dat het maar goed is dat die heidense boom weg is. Maar toch, ik vind het zo jammer dat je samen met je buren iets leuks wilt doen en dat zoiets dan toch weer verpest wordt. Echt waar, als iemand geen geld heeft voor een kerstboom of kerstlichtjes had ik ze graag aan hem of haar gegeven. Want zou je nou op je gemak naar een kerstboom en lichtjes zitten kijken waarvan je weet dat hij gestolen is. Ik weet het niet. Al hang je de kerstverlichting om je nek, je kunt pas echt stralen als je het licht van Hem in je hart hebt. We zullen maar voor hem of haar bidden dat ze dat Licht mogen gaan zien.

2 opmerkingen:

  1. Flauw hoor, om een kerstboom te pikken. Dan heb je van de kerstboodschap echt niets begrepen. Of zouden ze dat niet koppelen aan de kerstboom. Tsja, dan heeft die persoon wel een beetje gelijk, maar dan nog moet je gewoon van andermans spullen afblijven.

    BeantwoordenVerwijderen